Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ne propustite Dubrovačku večer astronomije

19.08.2019.

10:14

Autor: Radio Dubrovnik

UR Institut

UR Institut

Foto: - / -

"Imenujte zvijezdu! I ovog ljeta nastavljamo stvarati tradiciju astronomije u Dubrovniku", ističe se u poziva na "Dubrovačku večer astronomije", koja se održava večeras na tvrđavi Sveti Ivan od 21:30 do 23 sati.

U sklopu ovogodišnjeg programa 'Science Underground Academy' (međunarodne ljetne škole postmoderne znanosti i umjetnosti), povodom proslave 100 godina postojanja Međunarodnog astronomskog saveza (International Astronomical Union), UR Institut i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika organiziraju večer astronomije – otvorena vrata njihove improvizirane zvjezdarnice za sve građane.

Ovog puta građani neće imati prilike samo uživati u zvjezdama, upoznati se s osnovama astronomije i astrofotografije, već i divnu jednstvenu priliku sudjelovanja u imenovanju (predlaganja imena) egzoplanetnog sustava – zvijede koja za sada nosi privremeno ime HD 75898 te pripadajućeg planeta (HD 75898 b).

"Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže, ulaz je slobodan, uživanje besplatno", kažu organizatori.

Događanje organizira dubrovački UR Institut u partnerstvu s Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Science Underground Akademija ostvaruje se uz podršku Ministarstva Kulture RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.