Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nema novozaraženih u županiji, trinaest izliječenih

10.05.2020.

12:33

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a imamo 13 novih izliječenih, odnosno ukupno njih 78. Preostali nalazi od petka su negativni, a 37 uzoraka uzetih u subotu su u obradi.

Među novim izliječenim, njih devet je iz Ploča (od toga 5 korisnika i 1 djelatnica privatnog Doma za starije), jedna iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića (djelatnice Doma za starije), te jedna iz Župe dubrovačke (djelatnica Centra za rehabilitaciju Josipovac).

Ukupno je 118 zaraženih, 78 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2302 uzorka.

S današnjim danom hospitalizirano je 6 pozitivnih pacijenta, 5 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 535 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.