Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Nema turističkog oporavka bez letova iz europskih odredišta"

09.05.2020.

12:27

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Hotelu Hilton Imperijal održana je sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Raspravljano je o načinu kako iskoristiti najviše od ove turističke sezone, a pozdravljeno je i popuštanje mjera u smjeru gospodarskog oporavka.

Zaključeno je kako će se prema Vladi RH i Ministarstvu turizma uputiti apel u kojem će se još jednom naglasiti kako je županija pretežito aviodestinacija.

"Očekujemo pokretanje turizma ovoga ljeta, ali ne možemo ŕačunati na oporavak samo s turistima koji stižu automobilom, potrebno je da Croatia Airlines što prije vrati letove koje je imala prema europskim odredištima čim to epidemiološke prilike budu dopuštale. Potrebno je pronaći način kako stimulirati druge aviokompanije da uvedu letove prema Dubrovniku. Pomak očekujemo već u lipnju, ali za tu situaciju moramo biti spremni. Potrebno je što prije definirati mjere koje će trebati ispuniti zrakoplovi, transferna vozila i smještajni objekti. Ovo će biti drugačija turistička sezona nego što smo imali, ali dogodine očekujemo normalnu turističku godinu", rekao je župan Dobroslavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.