Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nema zainteresiranih za pse sa Žarkovice?

23.01.2016.

13:27

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka Sanitat Dubrovnik i Grad Dubrovnik početkom prošlog tjedna objavili su Javni poziv za udomljavanje pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici. Građani su pozvani da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Sanitat.

Oni mogu ostvariti pravo na osiguravanje hrane i zdravstvene njege za psa sukladno Pravilniku o subvencioniranju. "Do petka 22. siječnja nije zaprimljen niti jedan zahtjev za ostvarivanjem subvencije" - javljaju iz grada Dubrovnika i napominju kako je isti poziv upućen svim općinama i gradovima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Samo gradovi Metković i Opuzen te općina Ston poziv su objavili na svojim službenim internetskim stranicama. Općine Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje, s čijeg područja u azil na Žarkovici dolazi značajan broj pasa, ni nakon deset dana poziv nisu istaknuli - objavili su u dubrovačkoj gradskoj upravi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.