Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nepoštivanje ugovora: "Nishta" i "Katie O'Connor's" bez javne površine

14.06.2019.

13:19

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Zbog nepoštivanja odredbi ugovora s Gradom Dubrovnikom gradonačelnik Mato Franković na sedam je dana otkazao ugovore za najam javne površine za ugostiteljske objekte "Nishta" na Prijekomu i ugostiteljski objekt "Katie O Connors" u Dropčevoj ulici.

Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo u redovitom obilasku 5. lipnja utvrdili su da je tvrtka Živa plaža d.o.o. postavila stolove i stolice izvan gabarita zakupljene javne površine. Umjesto 10 metara četvornih izmjerena javna površina iznosila je 12,43 metara četvornih te su zauzimanjem javne površine veće od ugovorene prekršene odredbe Odluke o komunalnom redu Grada Dubrovnika i zaključenog ugovora o zakupu javne površine.

Isto tako utvrdili su da je tvrtka Zox box j.d.o.o. postavila reklamu ispred ulaza u caffe bar "Irish Pub Katie O'Connors", u svrhu reklamiranja svog ugostiteljskog objekta, bez rješenja nadležnog upravnog odjela Grada Dubrovnika, čime su prekršene odredbe Odluke o reklamiranju na području Grada Dubrovnika i zaključenog ugovora o zakupu javne površine.

Ovim ugostiteljskim objektima izdani su obvezni prekršajni nalozi te će morati ukloniti stolove s javne površine, a nakon isteka roka od sedam dana i otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.