Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

New York Times uvrstio Dubrovnik u 11 'promijenjenih' destinacija svijeta

21.05.2020.

10:08

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Jedna od najtiražnijih američkih dnevnih novina The New York Times, čije online izdanje prati preko 5 milijuna pretplatnika, uvrstila je Dubrovnik u top 11 svjetskih turističkih destinacija koje su, usred pandemije korona virusa, pretvorene u mirna mjesta za život.

Prema pisanju The New York Timesa, 11 najposjećenijih turističkih destinacija svijeta u posljednje je vrijeme potpuno promijenilo svoju vizuru pa se tako primjerice u Veneciji trenutno nalazi veći broj lokalnog stanovništva nego turista, što je iznimno rijetka situacija za grad koji se godinama bori s problemom prekomjernog broja turista.

Osim Dubrovnika, izdvojene „promijenjene“ destinacije su Rim, Bali, Island, Amsterdam, Barcelona, Pariz, Venecija, Prag, Halong Bay u Vijetnamu i otočje Galapagos. Lokalni stanovnici podijelili su svoja nova iskustva, a situaciju u rodnom Dubrovniku opisao je Darko Perojević, chef i vlasnik restorana „Azur“.

U razgovoru s novinarom istaknuo je kako Stari grad Dubrovnik, u kojem živi veći dio svog života, nije bio ovako prazan još od ratnih devedesetih godina, no priznao je kako je poseban užitak prošetati se praznim centrom grada, ali i vidjeti dječju igru na ulicama. „Na trenutak se čini kao da smo grad vratili sebi“, rekao je, ispričavši kako je prva karantena uvedena upravo u Dubrovniku u 14. stoljeću i to kako bi se lokalno stanovništvo zaštitilo od kuge.

Objavu možete pronaći i na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, odnosno putem ove poveznice. Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.