Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nikolina Trojanović iz Predstavničkog ureda Županije u Europsku komisiju

05.05.2020.

14:39

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Voditeljica Predstavničkog ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu Nikolina Trojanović nastavlja svoju karijeru u odjelu za proračun Europske komisije. Županijski ured ustrojen je od 2010. godine u cilju promoviranja i zastupanja interesa DNŽ u političkom i gospodarskom središtu EU.

Ured već deset godina obavlja informativne i promotivne aktivnosti, prikuplja relevantne informacije o programima Europske unije, europskom zakonodavstvu kao i o raznim događajima u institucijama EU koje su od važnosti za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Uz informativne i promotivne aktivnosti, kroz mreže regionalnih ureda, Predstavnički ured DNŽ sudjeluje u traženju projektnih partnera za ostvarivanje projektnih ideja i uključivanju u projekte koje provode drugi regionalni predstavnički uredi u Bruxellesu.

Na sastanku u Ranjini župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima raspravljao je o budućim aktivnostima Ureda nakon COVID-19 pandemije.

Župan je pritom naglasio zadovoljstvo činjenicom, da je između ostalog, kroz Predstavnički ured DNŽ više od 80 studenata iz Dubrovačko-neretvanske imalo priliku sudjelovati u stručnoj praksi i iz prve ruke upoznati se s radom EU institucija što je značajna prilika za mlade obrazovane ljude, te izrazio zadovoljstvo činjenicom da su naši kadrovi prepoznati na razini institucija EU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.