Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nizom aktivnosti nastavlja se proslava Dana Općine Vela Luka

21.03.2022.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Održavanjem niza kulturno zabavnih i sportskih manifestacija nastavljen je ovogodišnji program proslave blagdana svetog Josipa i ujedno dana Općine Vela Luka.

U Školskoj sportskoj dvorani održan je 26. turnir u stolnom tenisu kojeg je organizirao tamošnji lokalni stolno teniski klub „Lučica“. Sinoć je u galeriji Centra za kulturu priređena glazbena večer pod nazivom „Oliver u zvucima otoka Korčule“ u kojoj su nastupili pjevači klapa iz Vele Luke i otoka Korčule.

Poslijepodne s početkom u 18 sati predstavnici Općine i Centra za kulturu položit će vijenac na rodnu kuću poznatog književnika Šime Vučetića. Ovime započinje višednevna kulturna manifestacija „Proljeće se Vučetićem“. Večeras s početkom u 18 sati u galeriji Centra za kulturu održati će se književna večer književnice i pjesnikinje Ivice Žaknić iz Žrnova koja će predstaviti zbirku priča pod nazivom „Bogohuljenje ili pričanje svoje priče“.

Dok će u 20 sati krenuti atletsko natjecanje pod nazivom „Mrkla strka“, noćni mini maraton koji kreće ispred župne crkve svetog Josipa do crkvice svetog Ivana Krstitelja u uvali Gradina. Glavni organizator ovog natjecanja je lokalna Turistička zajednica i Općina Vela Luka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.