Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Njemački Deutsche Welle snima emisiju o Dubrovniku

25.07.2020.

16:45

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica Grada Dubrovnika

Turistička zajednica Grada Dubrovnika

Foto: - / -

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, županijske i gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku boravi snimateljska ekipa njemačke televizije Deutsche Welle i urednica Elisabeth Koetter, koja snima TV reportažu o Dubrovniku.

Deutsche Welle satelitski program emitira se diljem svijeta na četiri kanala – na engleskom, njemačkom, španjolskom i arapskom jeziku, a usluga emitiranja moguća je i na 30 različitih stranih jezika.

„Dubrovnik sadrži idealnu kombinaciju povijesti, kulture i sunčanog vremena te je time idealan izbor za putopisnu TV reportažu Deutsche Welle-a. Tv reportaža će prikazati kulturnu baštinu Dubrovnika, a emitirat će se u popularnoj emisiji “Check – in”. Dubrovčani su nas u potpunosti oduševili gostoprimstvom i zato ćemo se ponovno vratiti u Dubrovnik te nastaviti otkrivati i snimati cijelu regiju“, rekla je redateljica Elisabeth Koetter.

Deutsche Welle nije jedina njemačka televizija koja je ovog srpnja snimala u Dubrovniku. Nedavno su prilog o Dubrovniku snimali i njemačka televizija ProSieben za popularnu emisiju Taff, a također i njemačka TV kuća ARD/WDR.

Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika. Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, a ove godine u srpnju su na prvom mjestu.
Prošle godine u Dubrovniku je boravilo 111 446 njemačkih turista, uz ostvarenih 294 661 noćenja.

Od 1. srpnja do 21. srpnja u Dubrovniku je boravilo 4 448 njemačkih gostiju (29 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine), koji su ostvarili 16 703 noćenja (33 posto manje u odnosu na prošlu godinu) .

Dubrovnik je povezan direktnim letovima s nekoliko njemačkih destinacija. Croatia Airlines povezuje Frankfurt i Dubrovnik pet puta tjedno, jednom tjedno Düsseldorf i jednom tjedno München, dok Lufthansa povezuje Dubrovnik i München četiri puta tjedno te Dubrovnik i Frankfurt četiri puta tjedno.

Intenziviranjem zračnog prometa očekuje se porast broja turista s emitivnih tržišta, a posebno s njemačkog i britanskog tržišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.