Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Noćas se zaprašuje na Montovjerni

02.07.2020.

14:43

Autor: Radio Dubrovnik

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / -

Iz gradske tvrtke Sanitat Dubrovnik obavijestili su javnost kako nastavljaju adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV). Noćas od 1 sat pa nadalje zamagljivat će se područje Montovjerne.

Točnije, riječ je o Putu Iva Vojnovića s naseljima Hladnica i Čokolino, područje Gorice sv. Vlaha i Gospinog polja, ulice Pera Čingrije i dr. Ante Starčevića, uključujući i sve sporedne ulice koje pripadaju kotaru Montovjerna (ulice Bana Josipa Jelačića, Kneza Branimira i Gabra Rajčevića).

"Skrećemo pozornost građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan", ističu iz Sanitata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.