Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Noćas se zaprašuje protiv komaraca od Šumeta i Knežice do Pila i Ploča

16.08.2021.

12:03

Autor: Radio Dubrovnik

Sanitat Dubrovnik

Sanitat Dubrovnik

Foto: - / -

Sanitat obavještava da će provoditi adulticidnu dezinsekciju metodom hladnog zamagljivanja (ULV) i to noćas od 1 sat, a obuhvatit će niz ulica na području Bosanke, Šumeta, Knežice, Čajkovića i Sustjepana te će se nastaviti preko Ilijine Glavice do Pila i Ploča.

U pitanju su ulice Gornji Kono, Pera Bakića, Zagrebačka, Petra Krešimira IV, Zlatni Potok, Vlaha Bukovca, Frana Supila, Iza Grada, Branitelja Dubrovnika, Gradac, Splitski put uključujući sve sporedne ulice na ovom području.

"Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan", ističu iz Sanitata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.