Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Noćas zaprašivanje na području Lapada

19.08.2019.

13:28

Autor: Radio Dubrovnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Društvo Sanitat obavještava građane da će provoditi adulticidnu dezinsekciju metodom hladnog zamagljivanja (ULV). Zamagljivanje će se provoditi noćas od 1 sat pa na dalje, a obuhvatit će područje Lapada.

Riječ je o ulicama Nikole Tesle, Lapadska obala, Šetalište Kralja Zvonimira, Iva Dulčića (uključujući i sve sporedne ulice u naseljima Orsan, Solitudo i Babin Kuk), zatim Kardinala Stepinca, Kralja Tomislava, Ispod Petke, Masarykov Put, Od Sv. Mihajla, Od Batale uključujući i sve sporedne ulice te područje Opće bolnice Dubrovnik s ulicama Dr. A. Šercera i Josipa Pupačića.

"Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla", kažu iz Sanitata.

U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.