Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta

10.11.2016.

22:43

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za sve kategorije Nagrade hrvatskog glumišta koje će dobitnicima biti uručene na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Za najbolju režiju nominirana je Ivica Boban za režiju Shakespearovog  „Otella“ na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama. Za ulogu Dezdemone u istoj predstavi u kategoriji iznimnih ostvarenja mladih umjetnika nominirana je Anja Đurinović. U istoj kategoriji u konkurenciji muških uloga nominiran je Romano Nikolić za ulogu u predstavi „Duša od krumprira“ Rade Jarka koji je nominiran u kategoriji novih dramskih tekstova i adaptacija. Među nominiranima za režiju operete i mjuzikla je i Robert Bošković za režiju opereta „Legenda Ružica grada“ Studia Kubis iz Zagreba i „Život za život“  zagrebačke Umjetničke Udruge Kolbe. Za sveukupne umjetničke prinose Nagradu hrvatskog glumišta dobit će Inge Apelt i Veronika Durbešić. Nagrade će biti uručene 24. studenog na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.