Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova dva natječaja Lokalne akcijske grupe LAG-5 za potporu

24.11.2020.

14:08

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe LAG-5 za Pelješac, Korčulu, Mljet i Lastovo na svojoj 51. sjednici donio je odluku o raspisivanju dva natječaja i to sedmi i osmi po redu za dodjelu potpora korisnicima na ruralnim područjima.

Sedmi natječaj odnosi se na projekte restrukturiranja, modernizacije i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i za tu je svrhu osigurano 219 658 kuna, istim intezitetom potpore od 50 posto, odnosno 70 posto za mlade poljoprivrednike.

Osmi natječaj objavljuje se prvi put i odnosi se na ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnom području i za tu je svrhu LAG-5 osigurao 898 176 kuna s visinom potpora od 70 do 90 posto.

Rok za prijave na te natječaje počinje 7. prosinca i trajat će do 11. siječnja iduće godine. Informativne radionice o tim natječajima za potencijalne korisnike održat će se 25. ovoga mjeseca u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, 26. online i 27. ovoga mjeseca u Centru za kulturu u Korčuli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.