Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova odluka o reklamiranju donosi više reda na javnim površinama

03.05.2019.

09:11

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima ugostitelja i trgovaca Gospodarske i Obrtničke komore na temu prijedloga Odluke o reklamiranju na području Grada Dubrovnika, posebno u dijelu koji se odnosi na reklamiranje objekata u povijesnoj jezgri i kontaktnoj zoni.

U ovom smislu govorilo se o reklamnim predmetima na javnim površinama Grada, a u ovaj dokument već su uvršteni neki od prijedloga koje su slale zainteresirane strane.

Novom Odlukom želi se uvesti više reda na javnim površinama Grada, posebice na prometnim pješačkim koridorima te kako bi izgled reklama bio primjeren okruženju u kojem se nalaze. Tako se, primjerice, za prvu zonu planiraju nešto stroži kriteriji, kao i tipizirani izgledi stalaka i panoa za oglašavanje.

Prijedlozi izneseni na sastanku još će se naknadno raspraviti i usuglasiti s konzervatorima, a konačni nacrt Odluke trebao bi se naći na jednoj od idućih sjednica Gradskog vijeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.