Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova uprava sestara dominikanki u Korčuli

10.02.2020.

18:00

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Sestre dominikanke Kongregacije svetih anđela čuvara sa sjedištem u Korčuli izabrale su novu vrhovnu upravu koja će voditi Kongregaciju u idućem šestogodišnjem razdoblju. Dosadašnja Časna majka Katarina Maglica objašnjava da vrhovna glavarica može biti samo dva mandata za redom.

Ona je tu vrhovno odgovornu dužnost obnašala kroz dva mandata od 1995. do 2007. godine te od 2013.do kraja prošle godine.

Slijedećih šest godina vrhovna glavarica je sestra Jaka Vuco, a članice vrhovnog vijeća družbe su sestre: Marina Pavlović, prva savjetnica i zamjenica časne majke, Antonija Matić, druga savjetnica, Rahela Rukavina, treća savjetnica i Janja Martinović, četvrta savjetnica, dok je sestra Barbara Bagudić izabrana za vrhovnu tajnicu, a sestra Blaženka Rudić za vrhovnu ekonomu.

Uz devet samostana u Hrvatskoj one vode i po jedan u Montrealu,Hamburgu i Subotici. Njih 37 u Korčuli se stručno osposobljavaju za rad u predškolskom odgoju i danas uspješno rade s djecom u vlastitom, suvremeno opremljenom vrtiću koji svojim radom obuhvaća sve dobne skupine djece. Daju satove iz stranih jezika, glazbe i matematike. Prisutne su u školskom vjeronauku i župnoj katehezi u Korčuli i okolnim župama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.