Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova ustanova "Dječji vrtić Pčelica" počela s radom

04.07.2021.

16:23

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Rješenjem županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti odobren je početak rada predškolskoj ustanovi „Dječji vrtić Pčelica“. Time je završen postupak razdvajanja javne ustanove Dječji vrtići Dubrovnik pokrenut odlukama Gradskog vijeća Grada Dubrovnika iz lipnja i rujna 2019. godine.

Ustanovi sa sjedištem u Novoj Mokošici na adresi Bartola Kašića 25 odobrava se početak obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u matičnom objektu Dječji vrtić „Pčelica“ te u pet područnih odjela za ukupno 8 jasličkih i 11 vrtićkih odgojno-obrazovnih skupina.

Prema suglasnostima Ministarstva znanosti i obrazovanja ustanovi je odobrena i provedba posebnog programa za djecu predškolske dobi s teškoćama u razvoju, provedba programa ranog učenja engleskog jezika, Montessori programa, obveznog programa predškole i posebnog programa katoličkog vjerskog odgoja.

Podsjetimo, za rekonstrukciju - dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici u ožujku je ishođena građevinska dozvola. Planiranim zahvatom centralnog objekta vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15 i to 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih te će moći primiti 250 djece.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.