Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novac od preprodaje alkoholnih pića zadržao za sebe

11.02.2021.

10:56

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Policija osnovano sumnja da je 55-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, u listopadu 2019. godine, od drugog trgovačkog društva s otoka Korčule, naručio alkoholna pića u vrijednosti većoj od 73 tisuće kuna, a naručenu robu nije platio.

Robu je dalje prodao ispod nabavne cijene za gotovinu, a tako ostavreni novac je zadržao za sebe, umjesto da ga položi na žiro račun društva u kojem je odgovorna osoba.

Kriminalističku istragu proveli su Odjel gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i policijski službenici Policijske postaje Korčula.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“, „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i kazneno djelo „Povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“, protiv 55-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.