Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nove mjere za pomoć zakupcima gradskih prostora i javnih površina

04.06.2020.

16:00

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković dogovorio je sa zakupcima prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Dubrovnika kako će se, s obzirom na neizvjesnost turističke sezone 2020., za srpanj, kolovoz i rujan računi za zakup prostora i javnih površina ispostavljati do 15. u mjesecu za prethodni mjesec.

Visina zakupa korespondirat će s visinom ostvarenih noćenja u 2020. godini, s usporedbom ostvarenja istih u 2019. godini, a sukladno podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Primjerice, ako broj ostvarenih noćenja u srpnju 2020. godine bude iznosio 20 posto prošlogodišnjih rezultata onda će zakup javne površine i zakup poslovnih prostora biti obračunat u visini od 20 posto ugovorenog zakupa javne površine/poslovnog prostora.

Sukladno prethodno postignutom dogovoru od 1. listopada 2020. do 1. travnja 2021. godine Grad Dubrovnik neće fakturirati zakup.

Ovom mjerom Grad Dubrovnik nastavlja podupirati poduzetničku aktivnost na području Grada Dubrovnika, a uz navedeno, sve do sada predložene mjere ostaju na snazi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.