Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novi asfalt u Dalmatinskoj ulici

03.04.2019.

18:27

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U ukupnoj dužini od oko 500 metara i površini od oko 4000 četvornih metara saniran je asfaltni zastor u Dalmatinskoj ulici u Lapadu. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković obišao je saniranu ulicu, gdje vrijednost obavljenih radova iznosi 850 tisuća kuna s PDV-om, objavio je Grad Dubrovnik.

"Kao što smo čuli od građana ovdje, trebalo je 30 godina da dođe novi asflat u ovu ulicu, koja je iznimno važna je jer je ujedno i drugi ulaz u Lapadsku školu. Pokušat ćemo u ove četiri godine pokriti što više ulica u gradu kako bi se u budućnosti mogle samo redovno održavati. Imamo puno problema, poziva, traženja da se ulice asfaltiraju, radimo svoj maksimum. Upravo su u tijeku i radovi na Mostarskoj ulici, nakon čega idemo na Šipan", najavio je gradonačelnik Franković.

Osim novog asfaltnog uređenja ujedno je nagibima riješena oborinska odvodnja, što je ranije predstavljalo problem u nekim dijelovima ulice.

"Na primjeru Dalmatinske pokazuje se i svrhovitost postojanja gradskih kotareva jer su članovi Vijeća Gradskog kotara Lapad, kako je rekao predsjednik Nikola Babić, ovdje bili spona između gradskih upravnih odjela i potreba građana na terenu", stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.