Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novi ciklus radionica o Planu upravljanja povijesnom jezgrom

17.09.2020.

13:23

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Zavod za obnovu Dubrovnika organizira novi ciklus radionica za građane i udruge civilnog društva. U petak i subotu održat će se četiri radionice, od toga dvije on-line, pod nazivom „Rasprava o strateškom okviru Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika“.

petak, 18. rujna od 15 do 17 sati održat će se on-line radionica namijenjena udrugama civilnog društva. Istog dana od 18 do 20 sati u 3. lađi kompleksa Lazareta na rasporedu je radionica za građane.

Radionice će se održati i idućeg dana, u subotu, 19. rujna, i to:  

- On-line radionica za građane u u jutarnjem terminu od 9 do 11 sati

- Radionica za građane u kinu Jadran od 16 do 19 sati.

 S obzirom na nužne epidemiološke mjere dolazak je potrebno registrirati/potvrditi na e-mail: zod@zod.hr ili pozivom na broj 020/324 060 od 7 do 15 sati. Nakon registracije svi prijavljeni dobit će upute za sudjelovanje na on-line radionicama.

Proces izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika u završnoj je fazi.

„Uz vašu pomoć te u suradnji s ostalim lokalnim, regionalnim, nacionalnim i međunarodnim dionicima i stručnjacima, definirane su ključne strateške teme, ciljevi i aktivnosti na koje je usmjeren i kojima će se baviti Plan upravljanja. Cijenimo  vaše sudjelovanje i molimo vas da se odazovete pozivu kako bi Plan upravljanja bio što kvalitetniji zajednički dokument“, ističe se u pozivu.

Svaki sudionik radionica dobit će primjerak radnog nacrta strateškog okvira s temama, ciljevima i aktivnostima  te upitnik s ciljem određivanja prioritetnih ciljeva i komentara aktivnosti. Materijali će biti dostupni u fizičkom i digitalnom formatu.

U okviru popratnog programa večeras u 20 sati na Mrtvom zvonu bit će otvorena izložba „Dubrovački dizajneri o Gradu“, a u subotu 19. rujna u 19:30 sati u Kinu Slavica prikazat će se film „Društveni život malih urbanih prostora“ redatelja Williama H. Whytea.

Obavezno je pridržavanje svim propisanih epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.