Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novi Libertasovi autobusi nisu prošli tehnički pregled

28.05.2020.

16:59

Autor: Radio Dubrovnik

Libertas Dubrovnik

Libertas Dubrovnik

Foto: - / -

Na današnjem tehničkom pregledu, prilikom kojeg su se pregledavale tehničke karakteristike, na autobusima tvrtke Solaris Bus&Coach utvrđeno je kako ti autobusi nemaju ugrađen sekundarni retarder, izvijestila je gradska tvrtka Libertas Dubrovnik.

Iz navedene tvrtke ranije su dostavili službeni dokument u kojem su naveli kako su autobusi opremljeni sekundarnim retarderom, a što je bilo i traženo sukladno tehničkim uvjetima natječajne dokumentacije.

Unatoč navedenom autobusi koji su stigli u Dubrovnik imali su ugrađen primarni retarder.

"Neupitna je kvaliteta i funkcionalna ispravnost autobusa, međutim zbog strogih pravila EU Libertas Dubrovnik nije mogao u ovom trenutku prihvatiti navedene autobuse te nije izvršena primopredaja. Iz navedenog razloga autobusi marke Solaris napustili su Dubrovnik", ističu iz Libertasa.

Nakon što o svemu Libertas Dubrovnik obavijesti kontrolno tijelu SAFU odlučit će se o daljnjim postupanjima. U krajnjem slučaju kao opcija ostaje mogućnost ponavljanja cjelokupnog natječajnog postupka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.