Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Novi recepti za babinu kuharicu" - Dino Galvagno stiže u Konavle

10.10.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

"Novi recepti za babinu kuharicu“ je naziv edukacijske gastro radionice koja će se početkom sljedećeg tjedna održati u Konavlima. Edukaciju i gastro radionicu provodi Dino Galvagno, jedan od najboljih hrvatskih kuhara koji i sam pokreće vlastiti agroturizam.

Široj javnosti možda najpoznatiji kao član žirija televizijskog kulinarskog showa Masterchef, Dino Galvagno u gastronomskim krugovima slovi kao jedan od najutjecajnijih modernih hrvatskih chefova.

U Konavlima će kreirati nova jela prigodna prvenstveno za pripremanje i usluživanje u agroturističkim objektima koristeći lokalne namirnice i proizvode. Osim novih kreacija i ideja polaznike ove radionice upoznat će s novim trendovima u agroturističkoj ponudi te podučiti novim tehnikama pripremanja jela i njihove prezentacije. Cilj ove aktivnosti je obogatiti gastro ponudu konavoskuh agroturizama.

Zbog objektivnih okolnosti broj sudionika je ograničen, a polaznici su predstavnici konavoskih agroturizama koji pružaju ugostiteljske uslugete zainteresirani pojedinci koji su potencijalni poduzetnici u ruralnom turizmu na području Konavala.

Udruga Agroturizam Konavle ovu aktivnost provodi u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja" koju podržava Ministarstva turizma i sporta RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.