Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novinarka britanskog The Evening Standarda boravila u Dubrovniku

14.09.2021.

13:30

Autor: Radio Dubrovnik

TZ grada Dubrovnika

TZ grada Dubrovnika

Foto: - / -

U organizaciji Hotela Rixos Premium Dubrovnik te uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika u Dubrovniku je boravila novinarka britanskog digitalnog izdanja magazine "The Evening Standard" Elizabeth Dee Edmonds te priprema reportažu o Hotelu Rixos Premium Dubrovnik i destinaciji Dubrovnik.

Tijekom svog višednevnog boravka u Dubrovniku novinarka će uživati u gastronomskoj ponudi Dubrovnika te obići najvažnije kulturno - povijesne znamenitosti grada i bliže okolice.

U Dubrovniku je britansku novinarku The Evening Standarda dočekala direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te joj uz prigodni poklon za uspomenu, zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić i Elizabeth Dee Edmonds razgovarale su o važnosti britanskog tržišta, koje je tradicionalno naše najvažnije emitivno tržište te također i o podizanju svijesti britanskim čitateljima o Dubrovniku kao jednoj od sigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Britance i etablirani turistički brand na britanskom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine, prirodnih ljepota i eno-gastro ponude.

U britanskom digitalnom izdanju The Evening Standarda koji dostiže i do 100 milijuna pregleda mjesečno, članak o Dubrovniku će biti objavljen do kraja rujna.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti trenutno ponovno nalaze na prvom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Trenutno u Dubrovniku boravi 3 045 Britanaca, dok je u kolovozu bilo 18 565 britanskih gostiju, što je 53 posto više nego u kolovozu 2020. godine.

Svi avio prijevoznici (British Airways, easyJet, TUI Airlines, Jet2.com) koji prometuju prema UK tržištu nastavljaju prometovati i u listopadu 2021. Broj letova na tjednoj bazi će se nešto smanjiti, ali sve destinacije koje su bile povezane u kolovozu i rujnu će biti i dalje dostupne. U listopadu će biti dostupni letovi prema sljedećim destinacijama: London (LGW, LHR, STN), Birmingham (BHX), Bristol (BRS), Edinburgh (EDI), East Midlands (EMA), Leeds (LBA), Manchester (MAN), Newcastle (NCL). Trenutno su zrakoplovi na letovima prema UK izuzetno dobro popunjeni (oko 75%) te se očekuje nastavak pozitivnog trenda do sredine listopada. 

Povratkom Hrvatske na zelenu listu na britanskom tržištu od srpnja te omogućavanjem slobodnog putovanja, intenzivirao se zračni promet prema Dubrovniku. Ciljanom promidžbom Dubrovnika na britanskom tržištu i povoljnom epidemiološkom situacijom u destinaciji ostvario se zadovoljavajući porast broja turista s britanskog tržišta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.