Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novo ulaganje u unaprjeđenje konavoskih vrtića

24.12.2021.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Novo ulaganje u unaprjeđenje konavoskih vrtića

Novo ulaganje u unaprjeđenje konavoskih vrtića

Foto: Općina Konavle / -

Ugovor za projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše, II. faza“, načelniku Općine Konavle Božu Lasiću uručio je u Zagrebu premijer Andrej Plenković.

Projekt se financira temeljem uspješne prijave Općine Konavle na poziv “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše, II. faza“ dodatno će unaprijediti sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Konavle, poboljšanjem kvalitete odgojno-obrazovnog rada te produljenjem radnog vremena Dječjeg vrtića Konavle.

Projektom će se angažirati ukupno 15 stručnjaka, nadalje minimalno 20 djece će biti uključeno u uslugu produljenog radog vremena Dječjeg vrtića Konavle, dok će 30 postojećih i novozaposlenih stručnjaka sudjelovati u edukacijama s ciljem kontinuiranog jačanja stručnih kapaciteta.

Ukupna vrijednost projekta je 4.549.946,58 milijuna kuna i u potpunosti je financiran vanproračunskim sredstvima (85 posto EU i 15 posto RH).

Ovaj projekt zapravo predstavlja nastavak prethodno uspješno implementiranog projekta „Otvorimo južna vrata Lijepe naše“, koji je trajao 30 mjeseci – od veljače 2019. do kolovoza 2021. godine, a čija je ukupna vrijednost iznosila 4.863.770.75 kuna, za što su također u cijelosti u općinski proračun refundirana EU sredstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.