Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novogodišnja čestitka gradonačelnika Frankovića

01.01.2021.

10:08

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je građanima i građankama Dubrovnika prigodnu novogodišnju čestitku, u kojoj je, između ostalog, pozvao na nadu u oporavak, nove prilike i početke te vjeru u ljude.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Na početku ove godine, kao i za svih prije nje, imali smo velike planove, nadali se novim osobnim i poslovnim uspjesima, novim gradskim projektima. Ništa nije slutilo na godinu koja će na kušnju staviti sve što znamo i imamo, preispitivati sve u što vjerujemo, u kojoj ćemo iz dana u dan, iz straha i neizvjesnosti polako ipak ulaziti u vrijeme nade.

I dok je svijet s cjepivom malo odahnuo, kraj je godine ovoj zemlji donio nova iskušenja, neprepoznatljive gradove Petrinju, Glinu, Sisak... sudbinu kakvu Dubrovnik kroz svoju povijest, nažalost jako dobro poznaje.

Ova cijela godina podsjeća nas da nismo sami. Teška vremena lako su iz svih nas ponovno izvukla ono najbolje, solidarnost, empatiju, ljudskost... jer sve ruševine i sve mostove jednog će dana ljudi ponovno izgraditi, ali zato treba sačuvati sve ljudske živote. 

Razmišljajmo o Staroj kao o godini zahvalnosti i zajedništva... godini obnovljenih ljudskih vrijednosti, a u Novu uđimo s nadom u oporavak, u nove prilike, pod nove krovove nad glavom, u nove početke i, kao uvijek, s vjerom u ljude.

Svima vama od srca želim zdravu i mirnu Novu 2021. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.