Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O čemu će se odlučivati na 23. sjednici Gradskog vijeća?

20.06.2019.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica sazvao je 23. sjednicu tog predstavničkog tijela za četvrtak 27. lipnja u 11 sati, a na dnevnom redu će se pred vijećnicima zasad naći ukupno šesnaest točaka.

Po običaju, sjednicu će otvoriti točka vijećničkih pitanja, a potom slijede 'financijska pitanja': Prijedlog odluke o raspodjeli financijskog rezultata – prenesenog viška iz 2018. godine, Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Prijedlog odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete u Gradu Dubrovniku, Prijedlog odluke o podjeli Dječjih vrtića Dubrovnik, kao i Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom.

Vijećnici će odlučivati i o Prijedlogu zaključka o sklapanju Sporazuma o utvrđivanju vlasništva posebnih dijelova nekretnine za k.č. 22 k.o. Sustjepan (u naravi Ljetnikovac Caboga), Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana na adresi Stjepana Cvijića 18, Dubrovnik, sa slobodno ugovorenom najamninom sa Dječjim domom Maslina te Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Statuta javne ustanove Dubrovačke knjižnice.

Na popisu točaka su i prijedlozi izmena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2019. godini te Programa obavljanja drugih komunalnih djelatnosti na području Grada Dubrovnika u 2019. godini.

Na dnevnom redu su i Prijedlog rješenja o imenovanju Dijane Brkić Hadžikadunić za privremenu ravnateljicu Dječjeg vrtića Pčelica te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju naziva ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.