Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O Dubrovniku piše i poznati britanski tabloid "The Sun"

02.03.2021.

14:40

Autor: Radio Dubrovnik

TZ Grada Dubrovnika

TZ Grada Dubrovnika

Foto: - / -

Članak pod nazivom „DUB BE GOOD TO ME - From medieval walls to the clear Adriatic sea- relax in Croatia`s stunning walled city of Dubrovnik.“ objavljen je u jednom od najčitanijih britanskih tabloida „The Sun“.

Autorica navedenog članka, Mary Novakovich, koja piše i za druge prestižne britanske magazine kao što su The Guardian, The Telegraph i Daily Mail, boravila je u Dubrovniku u kolovozu, 2020. godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, predstavništva u Londonu, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te TZ Mljeta. Osim prirodnih i kulturnih ljepota Dubrovnika, lokacija snimanja popularne serije „Igra prijestolja“, čistog mora, novinarka ističe i ljepote otoka Lokruma.

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Ana Hrnić, ugostila je novinarku Mary Novakovich, koja je nakon svog boravka u gradu, krajem rujna 2020. objavila svoj prvi članak o Dubrovniku u The Telegraphu koji broji oko 20 milijuna čitatelja mjesečno.

Nakon niza objavljenih članaka  o Dubrovniku u stranim medijima kao što su CNN, Lonely Planet i Washington Post, ovo je još jedan nastavak velike promocije Dubrovnika kao turističke destinacije na nama bitnom Britanskom tržištu. Prema podacima za prijavu gostiju iz sustava eVisitor, u 2019. godini zabilježeno je 197.365 dolazaka turista iz UK, a ostvareno je 916.320 noćenja, a u prošloj, 2020. godini, zabilježeno je 22 006 dolazaka, što je 11% od ukupnog broja dolazaka u 2019., a ostvareno je 97 441 noćenja, odnosno 11% od ukupnog broja noćenja iz 2019.

Cijeli članak možete pročitati ovdje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.