Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O prevenciji nasilja djeci

25.11.2013.

16:55

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici su imali priliku vidjeti prostorije policijske pritvorske jedinice, operativno komunikacijskog centra policijske uprave, opremu kriminalističke tehnike i sobu za uzimanje iskaza djece oštećene kaznenim djelom

Nastavkom aktivnosti u sklopu preventivnog programa MUP-a i UNDP-a „Živim život bez nasilja“, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama 25. studenog, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizirala je posjet učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola Ivan Gundulić i Marin Držić iz Dubrovnika.
Učenici su imali priliku vidjeti prostorije policijske pritvorske jedinice, operativno komunikacijskog centra policijske uprave, opremu kriminalističke tehnike i sobu za uzimanje iskaza djece oštećene kaznenim djelom. U sklopu posjeta učenicima je pojašnjeno postupanje policije s pritvorenicima, rad operativnog dežurstva te im je predstavljen način izuzimanja otisaka prstiju s raznih podloga.
Kroz razgledavanje učenicima se još jednom skrenula pozornost na ponašanje koje ne bi smjelo uključivati nasilje, diskriminaciju i netoleranciju. Učenici iz spomenutih škola su svoje osobne stavove o problemu nasilja i njegovog sprječavanja izrekli preko pisanih eseja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.