Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O realizaciji gradnje studentskog doma

26.06.2015.

15:43

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo održali su radni sastanak s rektoricom Sveučilišta u Dubrovniku Vesnom Vrtiprah, prorektorom Željkom Kurtelom te ravnateljem Studentskog centra Markom Potrebicom.

Na sastanku se razgovaralo o tijekom realizacije projekta gradnje Studentskog doma u Čokolinu. Tom su prilikom predstavnici Sveučilišta zahvalili Županiji na potpori oko rješavanja pitanja zemljišta za gradnju Doma te zbog potpore oko projektne dokumentacije. Župan je kazao da je Dom jedan od bitnih projekata u DNŽ te da će njegovu realizaciju i dalje podržavati. Na sastanku se razgovaralo i o MARIBIC-u koji je u stečaju. Naime, dogovoreno je da će se vidjeti mogućnost da Sveučilište zajedno s regionalnom razvojnom agencijom DUNEA realizira projekt Centra kompetencije za marikulturu. Također, utvrđeno je obostrano zadovoljstvo realizacijom projekta preddiplomskog studija financijskog menadžmenta u Pločama, koji funkcionira više od četiri godine. Stoga se razmišlja proširivanju studija i na diplomsku razinu odnosno na četvrtu i petu godinu studija. Isto tako, rečeno je da se razmišlja i o uvođenju studija poljoprivrede na području doline Neretve. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.