Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

29.10.2018.

12:49

Autor: Adriana Tomašić

Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Nastavljaju se programi Dubrovačkih knjižnica u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Raznovrstan i bogati program uz radionice primjenjen je za stariju populaciju a isto tako za mlade i djecu.

Tijekom Mjeseca knjige knjižnice, uz one redovne, organiziraju i brojne dodatne aktivnosti i programe pa tako i Dubrovačke knjižnice su pozornice za mnogobrojna događanja. Program je već tradicionalno podijeljen na onaj namijenjen djeci i mladima te za odrasle. Utorkom i četvrtkom održavat će se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje će voditi knjižničarka Narodne knjižnica Grad, Katarina Palinić. U Ogranku Mokošica organiziran je bogati program za najmlađe pa tako uz  pričaonice koje se odvijaju utorkom a namijenjene su dječjim vrtićima vrijedno je spomenuti i čitaonicu srijedom Tereze Buconić Gović nazvane "Priće oko popreta" te kreativne radionice petkom pod imenom "Baštionica". U ovom tjednu bit će i predstavljanje zbirke poezije Rijada Kambera "Cvijeće u magli". Sve dodatne informacije o događanjima u Mjesecu knjige u organizaciji Dubrovačkih knjižnica dostupne su na internetskoj i Facebook stranici Dubrovačkih knjižnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.