Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

04.08.2021.

12:03

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika pobjedi na Vjetrenom mlinu u Stupi i Spomen-križa na groblju Boninovo, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana je počast svim stradalim i poginulim braniteljima te svim civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Župan Nikola Dobroslavić je u svom obraćanju kod Spomenika pobjedi podsjetio na teške, ali ponosne dane u kojima je oslobođen hrvatski teritorij od agresora i stvorene pretpostavke za stvaranje moderne hrvatske države.

”Taj 5. kolovoza je dan kada se prisjećamo svih naših poginulih i stradalih branitelja, civilnih žrtava rata i njihove žrtve koja nam je omogućila slobodu. Njima smo vječno zahvalni, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu koji je zacrtao put neovisne Hrvatske. Nažalost i danas smo svjedoci iznošenja ideja o tzv. Velikoj Srbiji, a u tom smislu se najavljuje i nekakav aerodrom pokraj Trebinja koji nema nikakvu gospodarsku ni ikakvu drugu opravdanost, ali zato ima političke razloge. Danas smo članica EU i NATO saveza, a uvijek ćemo biti na oprezu od nekakvih posezanja za onim što je naše i što smo izborili”, rekao je župan Dobroslavić.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sutra će u dubrovačkoj Katedrali u 20 sati biti održana i Misa za Domovinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.