Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

04.08.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković, pročelnica Zrinka Raguž i gradski vijećnik Blaž Pezo uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja zapalili su svijeće i položili vijence kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Predstavnici Grada Dubrovnika na ovaj su način iskazali pijetet i duboku zahvalnost prema svim stradalim braniteljima i brojnim civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prilici istaknuo kako je iznimno važno očuvati sjećanje na sve branitelje koje su položili vlastite živote na Oltar Domovine.  

„Puno života je dano za slobodu naše Domovine. Upravo zato se trebamo trajno prisjećati svih onih koji su svoje živote položili za Hrvatsku, za mir i neovisnost. Također, kroz brojne obljetnice pa tako i ovu prisjećamo se obitelji svih žrtava rata, čija je patnja i bol i danas zasigurno najveća“ naglasio je gradonačelnik Franković dodavši kako je obol branitelja u razdoblju kada se branila Hrvatska neprocijenjiv.

Počast svim stradalima braniteljima odali su i predstavnici Dubrovačko  neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko neretvanske i predstavnici brojnih braniteljskih udruga s područja Grada i Županije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Kratku molitvu u znak spomena na poginule hrvatske branitelje održao je don AnteBurić, župnik crkve sv. Petra.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.