Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obilježena 28. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke

26.05.2020.

14:59

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom obilježavanja 28. obljetnice oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika, predstavnici Grada Dubrovnika i gradskih kotareva Mokošice i Komolca položili su vijence i zapalili svijeće u spomen i sjećanje svih branitelja i civila poginulih za vrijeme Domovinskog rata na hrvatskom jugu.

Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima kod spomen obilježja u Mokošici i Sustjepanu, gdje je odana počast žrtvama koje su svoje živote položili za oslobođenje dubrovačkog područja od Pobrežja do Sustjepana za vrijeme srpsko-crnogorske okupacije.

Poslijepodnevni program u znak zahvalnosti i pijeteta za sve poginule hrvatske branitelje i civile nastavio se kod Spomen obilježja na Osojniku i kod centralnog spomenika u Komolcu.

Obilježavanje 28. obljetnice oslobođenja Rijeke Dubrovačke i deblokade Dubrovnika završit će svetom misom zadušnicom u crkvi Svete Obitelji u Mokošici u 19 sati u spomen poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja i civila za vrijeme Domovinskog rata na području Dubrovnika i okolice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.