Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Objavljen novi javni poziv za dubrovačku stanogradnju

17.09.2022.

09:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad daje u najam mladim obiteljima stanove izgrađene u Mokošici

Grad daje u najam mladim obiteljima stanove izgrađene u Mokošici

Foto: Grad Dubrovnik / -

Grad Dubrovnik je danas objavio Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika, a koji će biti otvoren za podnošenje zahtjeva 45 dana, odnosno do 2. studenog.

Javni poziv objavljen je u tjednom listu (Dubrovački vjesnik) i na službenim stranicama Grada Dubrovnika te će se uz katalog stanova, odnosno lokaciju i kvadratura stanova, pripadajuće tlocrte kao i obrasce, nalaziti i uputa/objašnjenje za podnositelje zahtjeva.

Predmet ovog Javnog poziva bit će 26 stambenih jedinica s pripadajućim garažnim i/ili parkirališnim mjestima u Mokošici koji se daju u najam na određeno vrijeme od 10 godina u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji pod istim uvjetima na temelju kojih je po prethodno provedenom Javnom pozivu pravo na stan ostvarilo 17 dubrovačkih obitelji.

Temeljem Odluke o povratu dokumentacije zaprimljene na temelju provedenog Javnog poziva od 5. veljače Grad Dubrovnik je omogućio povrat dokumentacije svim podnositeljima zahtjeva koji nisu ostvarili pravo po prethodno provedenom Javnom pozivu.

Podnositelji zahtjeva moći će koristiti dokumentaciju i obrasce koji su priloženi uz zahtjev na Javni poziva od 5. veljače ukoliko je ta dokumentacija primjenjiva u skladu s odredbama novog Javnog poziva, odnosno ako su obrasci pravilno popunjeni te navodi u dokumentaciji i obrascima odgovaraju stvarnom činjeničnom stanju koje se zahtjeva novim Javnim pozivom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.