Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Objavljeni prijedlozi lista za učeničke i studentske stipendije

27.11.2020.

16:08

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Dubrovnika objavilo je prijedloge lista za dodjelu stipendija učenicima i studentima. Na natječaj o stipendiranju objavljen krajem listopada pristiglo je 154 zahtjeva, što je točno dvostruki veći broj zaprimljenih zahtjeva u odnosu na prošlu godinu.

U ovogodišnjem Proračunu Grada Dubrovnika za stipendiranje učenika i studenata osigurano je 1.610.000 kuna, dok su za istu namjenu u Proračunu za 2021. sredstva povećana te iznose 1.950.000 kuna.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik stipendije dodjeljuje u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

Prijedlog lista za dodjelu stipendija Grada Dubrovnika dostupan je na stranici nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Konačna lista dodijeljenih stipendija za školsku/akademsku godinu 2020/2021 objavit će se nakon proteka propisane procedure koja uključuje mogućnost podnošenja prigovora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.