Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obljetnica oslobađanja Cavtata i Dan Općine Konavle

19.10.2018.

14:08

Autor: Božica Đurđević

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U povodu obilježavanja iskrcavanja policijskih postrojbi u okupirani Cavtat i Dana Općine Konavle, Policijska udruga branitelja Dubrovnik 91`, organizira izložbu fotografija i dokumenata iz Domovinskog rata kao i prikazivanje dokumentarnog filma iz vlastite produkcije.

Svečanim trodnevnim programom Općina Konavle obilježit će ove godine svoj dan i 26. obljetnicu oslobođenja Konavala.

U 18 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana upriličit će se polaganje cvijeća kod biste dr. Tuđmana i susret s pripadnicima Policijske udruge branitelja PUD 91 i Odreda naoružanih brodova. Prvi dan svečanog programa bit će zaključen u 19 i 30 u Cavtatu svečanim otvaranjem knjižnice Cavtat u zgradi na autobusnom kolodvoru.
U subotu 20. listopada u 15 sati u Pridvorju u Franjevačkom samostanu održat će se Konavoska razvojna konferencija – Demografska perspektiva Konavala.
U nedjelju 21. listopada u 9 i 30 na Vojskom dolu bit će polaganje vijenaca na spomen poloču hrvatskom vitezu, satniku Matu Golubiću, a u 10 i 30 u Stravči u župnoj crkvi sv. Jurja bit će služena sveta Misa za poginule hrvatske branitelje. U 17 sati u Čilipima bit će upriličeno polaganje vijenaca kod spomenika ”Konavoska mati”, a u 18 sati u sportskoj dvorani na Grudi bit će svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle nakon koje će uslijediti prigodni domjenak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.