Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnavlja se dionica državne ceste Zaton Veliki – Štikovica

27.06.2020.

17:51

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković obišao je sa dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i članom Uprave Hrvatskih cesta Nikšom Konjevodom početak radova na rekonstrukciji državne ceste DC8 na dionici Zaton Veliki – Štikovica.

Cesta dužine 3,2 kilometra koja prolazi kroz naselja Mali Zaton i Veliki Zaton već duži niz godina predstavlja ozbiljnu ugrozu kako za pješake tako i za vozače.

Osim što cesta nije bila opremljena po standardima državnih cesta ujedno je i oštećena zbog intenzivnog teretnog prometa tijekom cijele godine, jer je riječ o jedinoj cestovnoj vezi za Grad Dubrovnik u lokalnom i tranzitnom prometu. Predviđeni rok trajanja radova je osam mjeseci, nakon čega će jedna od najlošije opremljenih dionica dobiti novi asfaltni zastor, oborinsku odvodnju, nogostupe za pješake i javnu rasvjetu.

Investitor u projektu su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost ove kapitalne investicije je 22,8 milijuna kuna. Na obnovu ove iznimno važne dionice s neadekvatnom infrastrukturom mještani Zatona su čekali više od 25 godina, a njenom sanacijom znatno će se poboljšati sigurnost pješaka, ali i uvjeti za prometovanje vozila.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo početkom radova, istaknuvši kako se ova investicija rezultat suradnje Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskih cesta zahvaljujući kojoj je i dobila potporu na sjednici Vlade RH održanoj u veljači 2019. u Dubrovniku.

Riječ je o jednom u nizu projekata Hrvatskih cesta na području Grada Dubrovnika koji su na istoj sjednici dobili potporu Vlade i nadležnog ministarstva, a u koje spada i obnova ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do Ilijine glavice, ali i rekonstrukcije tri križanja (Bosanka, Lozica i Orašac).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.