Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnavlja se dotrajali krov na Luži

08.03.2019.

08:42

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Zavod za obnovu Dubrovnika započeo je radove na sanaciji krova na adresi Luža b.b. zbog lošeg stanja pokrova koji predstavlja opasnost za prolaznike .Interventni radovi sanacije uključeni su u program obnove za 2019. godinu.

U obuhvatu projekta zamijenit će se dotrajali dijelovi krovišta i izraditi novi elementi drvene konstrukcije, skinuti stari pokrov od kupe kanalice, te montirati novi pokrov na način da se stare kupe kanalice postavljaju na poziciju gornje kupe, a nove na poziciju donje kupe te će se izvesti svi prateći radovi.

Izradi troškovnika prethodio je obilazak terena kako bi se utvrdio stupanj oštećenja i usuglasila količina i vrsta potrebnih radova između projektanta i predstavnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Nakon postupka jednostavne nabave, ugovor o izvođenju radova sanacije krova na adresi Luža b.b. sklopljen je s tvrtkom Libertas inženjering d.o.o., dok će stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljati  tvrtka Canosa inženjering d.o.o. Predviđeno trajanje sanacije je 30 dana, a projekt je prethodno odobrio Konzervatorski odjel u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.