Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnovit će se dječji vrtić u Čari

21.04.2021.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U sklopu projekta rekonstrukcije zgrade Područne škole i dječjeg vrtića u Čari u vrijednosti od 7,2 milijuna kuna, izrađen je glavni projekt i ishođena je građevinska dozvola i sada je u tijeku prijava na odgovarajući natječaj. Nositelj projekta su Grad Korčula i Dubrovačko-neretvanska županija.

"Projektom obnove dječjih vrtića na području Grada Korčule u najnužnijoj obnovi je vrtić u Čari, koji se nalazi u suterenu zgrade koja je u vlasništvu Grada Korčule, a njime upravlja ustanova Dječji vrtić Korčula", napominje gradonačelnik Andrija Fabris.

Trenutni prostor je preskučen,površinom oko 217 metara četvornih, gdje se rekonstrukcijom uključuje i proširenje prostora vrtića na prostoriju koja se do sada koristila kao spremište, dok će se rekonstrukcijom povećati kapacitet dječjeg vrtića za prihvat djece predškolske dobi i doprinosi odluci mladih obitelji da ostanu na otoku i u ruralnoj sredini.

Zanimljiv je pdatak da od trenutno 534 punoljetna stanovnika Čare su ovih dana tri rodilje i šest trudnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.