Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnovljen društveni dom na Osojniku

27.10.2019.

12:32

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na zgradi društvenog doma na Osojniku završeni su radovi uređenja koje je vodio gradski Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima. Otvori objekta su bili dotrajali, oštećeni i s neadekvatnim staklima, a pročelje zgrade oštećeno pa je najveći problem bio prodiranje vlage u objekt.

Obnova je obuhvatila zamjenu vanjske stolarije i sanaciju ravnog krova iznad pomoćnih prostorija. Na djelomično oštećenom stražnjem pročelju zgrade izvedena je kamena obloga te su zamijenjene oštećene kamene igle i sanirani kameni oluci.

U glavnoj društvenoj prostoriji postavljena je nova podna keramička obloga, a zidovi i stropovi u cijeloj zgradi su osvježeni novom bojom.

Ugovorni izvođač radova obnove je Asamon d.o.o., a za investiciju vrijednu 180.620,79 kn bez PDV-a stručni nadzor odradila je tvrtka Deltagrad d.o.o.

U dijelu zgrade društvenog doma inače djeluje Mjesni odbor Osojnik, a koriste je i svi Sočani i Salačke za druženja i okupljanja.

Nakon sanacije vlage, mještani sada imaju uređen i funkcionalan prostor za različite društvene namjene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.