Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnovljena cesta i izgrađen skretač u Velikom Zatonu

21.07.2020.

16:03

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Novi skretač za Zaton Veliki je funkciji. Uz izgradnju nove kolničke trake za lijevo skretanje na križanju za ulazak u mjesto i rekonstrukciju ceste na ovom dijelu, radovi su obuhvaćali i druge radove, sve s ciljem povećanja sigurnosti kretanja vozilima i pješacima.

Riječ je o dionici od 270 metra, a cijelom je dužinom izrađen i nogostup s ogradom, novom javnom rasvjetom i novom autobusnom stanicom.

Uz to što je povećana sigurnost pješaka, olakšano je i kretanje osoba s invaliditetom s obzirom da je u sklopu nogostupa na pješačkom prijelazu na križanju u Zatonu Velikom postavljena i rampa za jednostavniji prelazak.

Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8 realiziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika i to je tek jedan od projekata na ovom dijelu ceste, gdje se u nastavku upravo izvode i radovi obnove ceste na dionici Veliki Zaton – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.