Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obodska ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

06.02.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Obodska ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

Obodska ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

Foto: Vodovod Dubrovnik d.o.o. / -

Vodovod Dubrovnik dovršio je rekonstrukciju 105 metara cjevovoda vodoopskrbe u Obodskoj ulici, čime je sanirana još jedna kritična točka na dubrovačkom vodoopskrbnom sustavu.

„Postoji puno ovakvih zahvata na vodoopskrbnoj mreži koje Vodovod izvodi kroz cijelu godinu, a kojima želimo prevenirati nove probleme te značajno poboljšati vodoopskrbne prilike u tim ulicama. Kako je cjevovod u Obodskoj ulici bio dotrajao i sklon kvarovima, tu staru polietilensku cijev zamijenili smo novim cjevovodom od pocinčanog čelika, što će dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe na tom području“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

Radovi koji su se odvijali na dionici iznad Ulice kralja Petra Krešimira IV bili su podijeljeni na dvije faze, a izvedeni su u skladu s dogovorenim rokovima.

„Kao i u Mokošici, i ovdje smo bili radove podijelili na dva dijela, prvi do božićnih blagdana, a drugi nakon njih do Feste svetog Vlaha. Kako smo obećali našim sugrađanima, svi radovi su uspješno dovršeni na vrijeme“ – rekao je Matušić te dodao kao su paralelno s radovima u Obodskoj ulici i Ulici od Izvora, djelatnici Vodovoda zamijenili i dotrajalu cijev kod Velike Onofrijeve fontane, što je također odrađeno do Feste.

Vodovod je vlastitim sredstvima financirao 220 tisuća kuna vrijednu investiciju u Obodskoj ulici, u sklopu koje su zamijenjeni i postojeći priključci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.