Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od 30. koloboza do 2.rujna Festival Soli u Stonu

27.08.2018.

14:06

Autor: Silva Capurso

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Foto: - / -

Na konferenciji za novinare najavljen je jutros Festival Soli, multimedijalna manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima.

Festival soli održavat će se od 30. kolovoza do 2. rujna na više lokacija u Stonu.
Posjetitelji će imati priliku uživati u degustaciji peljeških specijaliteta i vina, koncertima i glazbenim večerima, predstavama, predavanjima i izložbama. Sva tri dana festivala trajat će Sajam tradicionalnih proizvoda - Hrvatski otočni proizvod Pelješac. Dio programa posvećen je najmlađima - osim lutkarske predstave, organizirana je radionica izrade lutaka od krpe te likovna radionica na temu soli. Ideja o Festivalu Soli potaknuta je pričom o važnosti soli za Dubrovačku Republiku. Stonska solana nepromijenjena je od 14. stoljeća, bila je strateška gospodarska točka Dubrovačke Republike, a danas je važan gospodarski subjekt, jedinstveni spomenik kulture i turistička atrakcija s ogromnim potencijalom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.