Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od koronavirusa preminuo 81-godišnjak, ukupno zaraženih 100

14.04.2020.

13:15

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Županijski stožer civilne zaštite objavio je u utorak na redovitoj konferenciji za medije kako je od koronavirusa preminuo 81-godišnjak, što je drugi smrtni slučaj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen zbog koronavirusa od početka pandemije.

Preminuli je hospitaliziran 10. travnja i intubiran tri dana se borio za život na intenzivnom liječenju u Općoj bolnici Dubrovnik.

Ukupan broj zaraženih u odnosu na jučer porastao je na 100 jer su zabilježena još dva nova slučaja, bliski kontakti djelatnice privatnog doma za starije u Pločama, koji su bili u samoizolaciji. Uz to, imamo i dvoje ozdravljenih pa ih je sad ukupno osam. Negativni su rezultati u dva dodatna testiranja u Domu za starije u Dubrovniku. Od početka pandemije na analizu je iz Dubrovačko-neretvanske županije poslano 922 uzorka.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 34 pozitivnih na koronavirus, od kojih 21 na Odjelu za infektologiju, tri na Jedinici intenzivnog liječenja, a deset u izdvojenom objektu dubrovačkog studentskog doma.

U samoizolaciji su dva bolnička liječnika, pet medicinskih sestara i jedan nemedicinski djelatnik.

U protekla 24 sata nije bilo novih kršenja pa je ukupan broj prekršitelja i dalje osamnaest.

Zračna luka Dubrovnik ostaje zatvorena do 2. svibnja, a cruiser „La Belle de l'Adriatique“, koji je od 18. ožujka usidren pred lukom Gruž, na tom sidrištu ostaje do daljnjega, ali nema opasnosti od koronavirusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.