Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od petka do nedjelje 12. hrvatski festival džema, pekmeza i marmelade

26.09.2019.

11:51

Autor: Radio Dubrovnik

DEŠA

DEŠA

Foto: - / -

Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u organizaciji DEŠE Dubrovnik, održat će se tijekom vikenda od 27. do 29. rujna u samom srcu dubrovačke povijesne jezgre, na Držićevoj poljani.

Mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje posjetit će Dubrovnik i sa sobom donijeti stotine vrsta prirodnih pekmeza, marmelada i džemova. Izlagači odjeveni u narodne nošnje, predstavljaju džemove od limuna, višanja, jagoda, šljiva, smokava i naranči čine ovaj festival jednom od dubrovačkih jesenskih atrakcija.

Festival promovira ne samo male proizvođače uključujući i visokokvalitetne proizvode iz lokalnog uzgoja već i bogatstvo i raznolikost kulturne baštine različitih krajeva naše zemlje. U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem.

Ocjenjivanje proizvoda i analitiku provest će panel stručnjaka Zavoda za mediteranske culture, Sveučilišta u Dubrovniku te profesor Josip Žuvela. Izložbeno prodajni program trajati će od petka do nedjelje, svakodnevno od 9 do 17 sati.

Festival se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te HGK Županijske komore Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.