Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od početka godine na Pelješcu 49 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu

10.06.2021.

12:49

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema podacima sustava eVisitor, u općinskim turističkim zajednicama u Orebiću, Stonu, Trpnju i Janjini, od početka godine do konca svibnja na Pelješcu je boravilo 5 713 gostiju i ostvareno 37 325 noćenja.

Posjetitelja je bilo 2 i pol puta, a noćenja 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a u usporedbi s pretpandemijskom 2019. godinom ostvarenih noćenja 48,6 posto.

Očekivano s obzirom na raniji početak ovogodišnje sezone, najveći promet zabilježen je u svibnju u kojem je bilo 3 357 posjetitelja, i ostvareno 20 555 noćenja, što je za 6 odnosno 3 puta više nego u tom mjesecu prošle godine.

Najveći promet očekivano ostvaren je u orebićkoj općini, a jedino je u janjinskoj općini i noćenja i gostiju bilo manje nego prošle godine.

Među gostima je najviše bilo Nijemaca, Poljaka i domaćih turista, a slijede turisti iz Bosne i Hercegovine, Slovenci i Česi. Većinom su boravili u privatnom smještaju i kampovima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.