Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od ponedjeljka iz mjesta prebivališta samo uz digitalne e-Propusnice

02.04.2020.

15:13

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, čijom primjenom se uvodi sustav e-Propusnica.

U skladu s ovom Odlukom, od ponedjeljka 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama (https://epropusnice.gov.hr/).

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a iste zaposlenicima izdaju poslodavci, pacijentima izabrani liječnik obiteljske medicine, dok je za izdavanje e-propusnica građanima zadužen nadležni stožer civilne zaštite.

Razlozi izdavanja e-Propusnica nisu se promijenili. Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika izdavat će e-Propusnice osobama s prebivalištem i stalnim boravištem na području Grada Dubrovnika, koje iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja Grada Dubrovnika.

Podsjećamo, e-Propusnice NEĆE se izdavati za napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka radi odlaska u trgovinu na području druge općine ili obiteljske posjete koji u ovom trenutku nisu od vitalnog značaja.

Dodatne informacije o načinu funkcioniranja sustava te o postupku prijave u sustav i procesu izdavanja e-Propusnice pronađite na linku - https://www.dubrovnik.hr/propusnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.