Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Od priče do predstave" - prva edukacija za odgojitelje konavoskih vrtića

12.05.2019.

14:11

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U sklopu Projekta "Otvorimo južna vrata Lijepe naše", od 6. do 8. svibnja 2019. održana je prva edukacija za odgojitelje Dječjih vrtića Konavle pod imenom "Od priče do predstave" – Kazalište sjena (Svijet lutaka d.o.o. Zagreb).

Ciljevi radionice su poticanje na kreiranje i izražavanje uz pomoć kazališnih lutaka raznih vrsta – tipova, na različite načine te promišljanje i stvaranje različitih materijalnih uvjeta u različitim prostorima, koji će kod djece probuditi interes za stvaranje.

Kroz tri dana trajanja edukacije, održana je i predstava za djecu i za odgojitelje, sudionike radionice "Priča o kapljici vode" I. Babić. Odgojitelji su postigli zadane ciljeve edukacije te će dobivena znanja i vještine iskoristiti u vlastitom odgojno – obrazovnom radu.

Projekt "Otvorimo južna vrata Lijepe naše" financiran je iz Europskog socijalnog fonda, programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", koji se provodi u sklopu natječaja "Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.