Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odabrana ponuda za izgradnju ceste za zgrade HRVI u Mokošici

25.07.2020.

15:08

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik proveo je postupak odabira izvođača radova na izgradnji ceste s infrastrukturom za zgrade HRVI u Mokošici. Donesena je Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude u iznosu od 5.335.043,40 bez PDV-a.

Ugovor će se potpisati početkom kolovoza, odnosno protekom redovnih žalbenih rokova.

Novoplanirana ulica, koja se na početku zahvata cesta se uklapa u gradsku cestu kod novog kružnog toka, imat će dva kolna ulaza za pristup zgradama. Duž ceste izvest će se oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija( DTK) i javna rasvjeta.

Ukupna dužina prometnice iznosi 322 metra i predviđene širine kolnika s dva prometa traka od 5,5 metara. Obostrani nogostup širine je 1,60 metara s bankinama od 0,8-1,0 m metara tako da je ukupna širina koridora u najužem dijelu 10,70 metara.

Predviđeni rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Podsjetimo, investicija izgradnje četiri zgrade u Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.